2 Şubat 2022 Çarşamba

Kolay kilo verdiren göbek eritme hareketleri

Özellikle toplumda sıklıkla karşılaşılan göbek bölgesindeki yağlanmanın temelinde hareketsiz ve stresli bir yaşam ile desteklenen aşırı ve düzensiz gıda tüketimi gibi sebepler yatar.

Karın ve bel çevresinde bulunan yağlar, vücudun diğer bölümündekilere oranla daha tehlikelidir. İç organların etrafındaki oluşan yağlanma, iştahı kontrol eden leptin hormonu üzerinde olumsuz etki yaratır. Yazılı ve görsel medyada yer alan şok diyetler ise ister istemez yeni problemleri beraberinde getirir. Bel çevresi yağlanması kontrol altına alınmadığı durumlarda zamanla oluşan diyabet, kalp hastalıkları, yüksek kan basıncına bağlı tansiyon gibi sağlık problemlerinin önüne geçilmesi için pek çok göbek eritme egzersizi ve doğru beslenme yöntemi bulunmaktadır. Doğru göbek yağı eritme yöntemleri ile sağlıklı bir şekilde bu problemi ortadan kaldırmak oldukça kolaydır.

Göbek eritme hareketleri

Göbek eritme hareketleri de vücutta bulunan fazla yağlardan kurtulmanızda oldukça faydalıdır. Genç ya da yaşlı, zayıf ya da şişman olun göbek bölgesindeki yağlanmadan kurtulmak ve sağlıklı bir vücuda sahip olmak için yapılabilecek pek çok egzersiz bulunur. Evde yapabileceğiniz hareketlerin yanı sıra açık havada ya da spor salonunda yapacağınız egzersizler de sağlıklı ve estetik bir vücut için gereklidir. Bel bölgesinde bulunan yağların verilmesinin zor olduğu yönünde yanlış bir algı mevcuttur. Aslında kilo vermeye başladığınızda öncelikle gövdeden kilo verilir. Orantılı bir şekilde kilo vermek için ise, dengeli beslenme, uygun diyet ve düzenli spor olmazsa olmazlardır. Yürüyüş, koşu, yüzme, aerobik, bisiklet ve tenis gibi sporlar göbek eritme yolları bakımından öncüdür. Kardiyo egzersizleri olarak geçen bu hareketlere ek olarak karın bölgesi için uygulanan ve daha fazla kalori yakılmasına öncülük eden bazı özel hareketler de bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder