25 Temmuz 2020 Cumartesi

Tonik ve kinin tüketmek Koronavirüse faydası var mı?

 Pandemi sürecinde henüz aşısı bulunmadığı için koronavirüse çeşitli yöntemlerle çare aranırken kişiler çeşitli doğal yöntemlere yöneliyorlar.

ABD’ye bağlı New York’ta çalışan Kardiyolog Prof. Dr. Özgen Doğan koronavirüs salgını kapsamında önemli bilgiler aktardı.



 Koronavirüse karşın tonik içmenin yararlı olacağına yönelik soruları cevaplandıran Doğan, alkolsüz içecekler tebliği doğrultusunda toniğin, su, şeker, kinin ya da narincinle tekniğine göre üretimi gerçekleştirilen ve karbondioksitle gazlandırılan bir içecek konumunda olduğunu kaydetti.

Tonik nedir?Nerede kullanılır?
Alkolsüz içecekler tebliği doğrultusunda tonik ürünlerinde kinin miktarının sülfat tuzu cinsinden maximum 58 mg/L olması gerektiği ifade ediliyor. Ayrıca yine tebliğ çerçevesinde kinin bulunan ürünlerde “kinin içerir” ifadesinin dikkat çekici bir şekilde ürün etiketinde olması gerektiği biliniyor.

Su, şeker, kinin ya da narincinle tekniği doğrultusunda üretilen ve karbondioksitle gazlandırılan içeceğe tonik adı veriliyor.

Kinin nedir? Ne işe yarar?

Kınakınanın en önemli alkaloidi olarak bilinen kinin aynı zamanda tıbbi bir bitki konumunda da buunuyor. Kınakına olarak adlandırılan ağacın kabukları, eski çağlardan beri ateşli hastalıkları tedavi etmek için kullanılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder