23 Şubat 2020 Pazar

Mide üşütmesine iyi gelen besinler

Mide üşütmesi pek çok sebepten meydana gelebilir. Özellikle kimi yiyeceklerin fazla tüketilmesi en çok da mideyi yoracak. Çok fazla soğuk gıdalar tüketilmesi de mide üşütmesine neden olabilmekte. Peki, mide üşütmesine ne iyi gelir, evde tedavi mümkün müdür?



Yanlış beslenmeden doğan mide üşütmesini, doğru beslenerek kırmak gerekmektedir. Bu nedenle mide üşütmesi yaşayan kişilerin kesinlikle yediklerine dikkat etmeleri gerekmektedir.

Mide üşütmesi kimi durumlarda kusmaya da yol açabilmektedir. Bu yüzden zaten rahatsız olan mideyi, yanlış beslenerek çok yormamak, aynı şekilde hiç beslenmeyerek de boş bırakmamak gerekir. Kimi zaman mide üşütmesi tarihi geçmiş gıdaların tüketilmesiyle de meydana gelebilmektedir. Kimi insanlara da laktoz zararlı gelmektedir ve laktozun vücuda alımı sonucunda mide üşütmesi görülebilmektedir.

MİDE ÜŞÜTMESİNE NE İYİ GELİR?
Sarımsak
Sarımsak, her derde deva bir besin olarak görülmektedir. Benzer şekilde sarımsak birtakım virüsler ya da bakteriler sebebiyle ortaya çıkan mide üşütmelerinde oldukça faydalı olmaktadır.

Bu sebeple mide üşütmesi durumlarında sarımsak tüketmek oldukça yararlı olacaktır. Ancak kesinlikle aşırıya kaçıp mideyi zorlamamak gerekmektedir.


Bal

Bal da mide üşütmesine iyi gelen bir diğer yiyecektir. Balı da mide üşütmesi halinde aşırıya kaçmadan ve yeterli miktarda tüketebilirsiniz. Dilerseniz balı, içeceğiniz bitki çayının içerisine ilave ederek de tüketebilirsiniz. Bu şekilde mideniz daha az rahatsız olacaktır.

Zencefil
Zencefil çok fazla tercih edilen bir besin olmasa da mide üşütmesine iyi gelen bir yiyecektir. Zencefile insanlar keskin ve biraz buruk tadı sebebiyle tereddütlü yaklaşmaktadırlar. Oysa zencefil oldukça yararlı bir besindir.

Bu sebeple mide üşütmesi durumlarında az miktarda zencefili isterseniz çiğ ve sade olarak isterseniz de tozunu bitki çaylarına, salatalarınıza ya da yemeklerinize ilave ederek tüketebilirsiniz.

Tavuk çorbası
Genelde mide üşütmesi yaşayan kişiler aşırı mide bulantısı sebebiyle pek bir şeyler yemek istemezler. Oysa vücuda gıda girmeyi çok önemlidir. Bu durumda hem tadı çok ağır olmayan hem de oldukça faydalı olan tavuk çorbası gönül rahatlığıyla tüketebilmektedir. Çünkü tavuk çorbası da oldukça hafif ve sağlıklı hali ile mide üşütmesine iyi gelen bir yiyecektir.

Kırmızı soğan
Soğan her daim en faydalı bulduğumuz ve doğal antibiyotik olarak nitelendirdiğimiz yiyeceklerden bir tanesidir. Özellikle kırmızı soğan mide üşütmesine çok iyi gelmektedir. Bu sebeple midenizi yoracak kadar fazla olmamak kaydı ile mide üşütmesi problemi yaşadığınız zaman kırmızı soğan tüketmeyi tercih edebilirsiniz.

Keten tohumu
keten-tohumu-hangi-hastaliklara-iyi-gelir_646x340

Keten tohumu başlı başına bir şifa kaynağıdır. Keten tohumunu mide üşütmesi problemi yaşadığınız dönemde muhakkak tercih etmelisiniz. Ancak bu noktada da keten tohumunun aşırı tüketilmemesi gerekmektedir. Özellikle mide üşütmesi yaşayan kişiler kimi gıdaların fazla tüketilmesiyle bu problemi biraz daha fazla yaşayabilmekte ve iyileşmeyi geciktirebilmektedirler.


Bu yüzden keten tohumu da vücudun ihtiyacı olduğu miktarda tüketilmelidir. Bu tüketim şekliyle keten tohumu mide üşütmesi problemine oldukça iyi gelebilecek bir yiyecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder