11 Ağustos 2014 Pazartesi

Dikkat sıcak hava baş ağrısı yapıyor

Sıcak hava baş ağrısı yapıyor.

Güneş ışınları etkisini artırdıkça, baş ağrılarının şiddeti de artabiliyor. Ancak bu durum, yaz mevsiminin keyfini çıkarmaya engel değil.

Sıcak hava baş ağrısını tetikleyen faktörler arasında. Ancak bulunulan ortamdaki hava sıcaklığının kontrol edilmesi ve uygun tedavi yöntemlerinin uygulanması ile yaz ayları daha keyifli hale gelebilir.

Memorial Antalya Hastanesi Nöroloji Bölümü’nden Uz. Dr. Bilge Bıyıklı, yaz aylarında rahatsız edici boyutlara ulaşabilen baş ağrıları hakkında bilgi verdi ve sıcakların tetiklediği ağrılara karşı alınabilecek önlemleri şöyle anlattı:

UZUN SÜRE KLİMA KULLANIMI BAŞ AĞRISINI TETİKLER
“Mevsimsel değişiklikler baş ağrıları üzerinde etkilidir. Yaz aylarında, sıcakların artmasıyla baş ağrısı şikâyetlerinde de artış gözlenmektedir. Kronik ağrıları olan kişiler bunun çoğunlukla farkına bile varamayabilir. Oysaki bilimsel çalışmalar sıcak havalarda damarların genişlemesiyle baş ağrılarının da arttığını göstermektedir. Sıcak hava, tansiyon yükselmelerine neden olduğu için özellikle hipertansiyon hastalarında tehlikeli bir durum yaratabilir. Yüksek tansiyon da sıklıkla, kendisini ensede ağrı ile gösterir. Sıcakların yanında lodos da özellikle migreni tetikleyen en önemli nedenlerden biridir. Sıcaklar nedeniyle artan klima kullanımı da, baş ağrılarına neden olur. Klimalı ortamda uzun süre bulunmak baş ağrılarına yol açabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder